• Scheidsrechters

 • Scheidsrechters zijn onmisbaar in de volleybalcompetitie. Een bekwame scheidsrechter is dan ook van groot belang tijdens een wedstrijd. Scheidsrechters worden geleverd vanuit de eigen vereniging.

  Binnen VC Allvo hebben we diverse niveau’s van scheidsrechters:
  De regioscheidsrechters fluiten wedstrijden in de promotieklasse en 3e divisie.
  De VS2 scheidsrechters fluiten wedstrijden in de 1e klasse en hebben hiervoor een interne opleiding gevolgd die gegeven wordt door de eigen scheidsrechterscoördinator van de vereniging
  Overige wedstrijden worden gefloten door de verenigingsscheidsrechters.

  Bij VC Allvo wordt van ieder lid van een team verwacht dat deze wedstrijden gaat fluiten op het niveau van de verenigingsscheidsrechter. Voordat je een wedstrijd mag fluiten moet eerst de spelregeltoets gemaakt worden. Op volleybalmasterz.nl kun je oefenen en de spelregels in begrijpelijke taal bestuderen.

  Wil je meer weten over de spelregels op neem dan een kijkje op de site van de Nevobo, hier vind je de spelregels per niveau en de wijzigingen voor het huidige seizoen.
  Heb je vragen over arbitrage, wil je begeleiding bij het fluiten of je inschrijven voor de opleiding tot VS2 scheidsrechter neem dan contact op via scheidsrechters@allvo.eu.